Redőnyök

Külső tokos redőnyök

A külsőtokos redőny szinte bármelyik nyílászáróra felszerelhető utólag.
Legismertebb fajtája a műanyag redőny, ami elsősorban kedvező árának, és viszonylag hosszú élettartamának köszönheti népszerűségét.
A műanyag redőny

höz opcióként rendelhető tokba integrált, rolós szúnyogháló, ekkor műanyag kombi redőnyről beszélünk.
Ha a lamella nem mű

anyagból, hanem purhabbal kitöltött alumíniumból készül, akkor alumínium redőnyről van szó.

Természetesen az alumínium redőnyhöz is lehet opcióként rendelni tokba integrált, rolós szúnyoghálót, ekkor alumínium kombi redőnyről beszélünk.
vakolható tokos redőny alapjait tekintve nem tér el a külsőtokos redőnytől. Különbség csak a redőnytokban található, amin kivűlről, a homlokrésznél vakolható szigetelő réteg, alulról egy lecsavarozható szervízlemez kap helyet. A vakolható tokos redőny rendelhető műanyag-, illetve alumínium lamellával, egyszerű vagy kombi kivitelben is.

A műanyag redőny jellemzői:

Az új típusú műanyag redőny az alumínium redőnyök, egyszerűbb, műanyag másolata. Ez a redőny alumínium tokvéggel, acél tokkal készül, de rendelhető alumínium tokkal is. A benne lévő műanyag tengely zavartalan gördülését fém csapágyak biztosítják. A kefézett lefutó és a palást anyaga műanyag(PVC), míg a kezdőléc anyaga extrudált alumínium, melynek csendes leérkezését egy csillapító gumi teszi lehetővé.
A műanyag redőny alap kivitelben gurtnis automatával készül, a gurtni nyílászárón történő átvezetése a szerelési viszonyoknak megfelelő görgős szerelvényekkel történik.
– Redőnytok: Hajlított, szinterezett, nyitott lemez-, vagy alumínium tok, alumínium tokvéggel, belül csapágyakon futó műanyag tengellyel. A tok színe alapesetben fehér(RAL 9016), de felár ellenében sötétbarna(RAL8019) színben is rendelhető.
– Redőny lefutó: 53×22 mm-es műanyag vezetősín, kefés kivitelben a csendes működés érdekében, nem kopog az erős szélben sem. A lefutó színe alapesetben fehér(RAL 9016), de felár ellenében sötétbarna(RAL8019) színben is rendelhető.
– Redőny lamellák: 37 mm-es UV stabil többkamrás, üreges műanyag lécek, mely 9 színárnyalatban rendelhetőek, alumínium záróléccel, rejtett ütközőkkel. Rendelhető színek: fehér, krém, bézs, szürke, világos- és sötét faeres, mogyoró, csokibarna, kongó barna.

Műanyag redőnyeink integrálhatóak rolós üvegszálas szúnyoghálóval, amely optikai szempontból láthatatlan, és nyitott ablaknál is távol tartja a hívatlan és bosszantó rovarokat.
Ön határozza meg, hogy mikor használja, mivel ennek működtetése a redőnytől független.
A szúnyogháló tengelye a redőnytokban található és fogantyúval vagy akár zsinór segítségével mozgatható.
A rugós tengely és a lefutó sínben rögzített záróretesz segítségével a háló mindig feszes marad.
A redőny lefutó sínben és a zárólécbe kerülő kefék optimális szigetelést biztosítanak, így a rovaroknak esélyük sincs a bejutásra. A speciális műanyag lefutó sín 53×44 mm-es és lehetővé teszi a redőny és a szúnyogháló egymástól független vagy akár együttes működtetését.